VACATURE

Software Engineer

BUILDING THE FUTURE

Ben jij iemand die houdt van afwisselend werk en is geen technische uitdaging jou te gek? Wil jij graag werken in een startup waar je volop bezig bent met innovatie? En lijkt het je gaaf om de bouwsector klaar te maken voor de toekomst?
Dan ben je bij ROPAX aan het goede adres!

VACATURE SOFTWARE ENGINEER

Als Software Engineer bij ROPAX ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, programmeren en installeren van systemen die worden gebruikt in de machines van ROPAX.

Je werkt samen met de Mechanical Engineers met het ontwerpen van de technische en functionele elementen. Dit doen jullie op basis van de projectrequirements. Voordat je gaat programmeren, zorg je dat het conceptontwerp is getest en het definitieve ontwerp staat. Je schrijft alle software voor verschillende elementen van de metselrobot, waaronder de PLC.  Tot slot volgt de test- en reviewfase, altijd in samenwerking met de andere Engineers. Als de metselrobot naar behoren werkt, wordt deze geïnstalleerd bij de klant op de bouw. Hier ben je ook nauw bij betrokken.

Je werkt aan de software voor een metselrobot voor buiten op de bouwplaats en bent onderdeel van een multidisciplinair team waarmee je de machines bouwt en blijft ontwikkelen. Een project kan zowel op interne ontwikkelingen als op externe klanten gericht zijn.

WAT GA JE DOEN?

20%
Technische en functionele ontwerpen maken
55%
Ontwerpen programmeren
15%
Ontwerpen testen en installeren op de robot
10%
Intern overleg + overige werkzaamheden

WAT IS VEREIST?

WAT KRIJG JE?

Als het je trekt om als programmeur in een innovatieve startup te werken en je affiniteit hebt met de bouw, dan is dit zeker een baan voor jou.

AGENDA

Ontwerp-zonder-titel-25-1.png

Software Engineer

Jelle Overtoom

Een voorbeeld van de agenda van een software engineer die werkt bij ROPAX.

Lunch is iedere dag samen met het iedereen die op die dag aanwezig is op kantoor. In de kantine is een goede lunch beschikbaar, maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een wandeling te maken

Het is belangrijk dat je goed documenteert wat je gedaan hebt en wanneer je dit gedaan hebt. Hier kunnen jij en je collega's dan later eventueel op terug vallen.

 

Tijdens onze daily stand-up bespreken we wat iedereen gaat doen die dag.

Iedere dinsdag doen we met het
programmeer
team een code review.
Zo houden we elkaar scherp.

Het komt tijdens het testen en evalueren wel eens naar boven dat er iets niet helemaal werkt zoals het bedoeld was.
Het is in dat geval aan jou en je collega's om te achterhalen wat het probleem was en dit probleem op te lossen.

Soms bezoeken we de bouwplaats om nieuwe
updates te testen of om te leren van de praktijk.

Iedere vrijdagmiddag staat in het teken van het uitwerken en testen van nieuwe ideeën in onze werkplaats. Hierbij is het hele team aanwezig.

Uiteraard sluiten we de week gezellig af met een biertje en een bitterbal in de werkplaats.

 

Wekelijks komen jij en je projectteam bij elkaar om de stand van zaken te bespreken. denk hierbij aan de planning en de status van de software waaraan jij werkt.

 

WERKEN BIJ ROPAX

Werken bij ROPAX betekent werken in een startup waarin geen dag hetzelfde is. Iedere dag zijn wij volop bezig met innovatie.
De klanten die ROPAX dient zijn met name klanten uit de top 10 bouwbedrijven. Veel contact met mensen uit de bouw dus. 

ROPAX is een snelgroeiende start-up maar het compacte team bestaat nu nog uit 6 medewerkers. We willen een topproduct afleveren en doen er alles aan om dit voor elkaar te krijgen. We denken abstract, technisch en oplossingsgericht maar zijn bovenal een maakbedrijf. We werken samen met andere bedrijven die kennis en expertise hebben die wij nog missen. Daarnaast willen we blijven leren en ontwikkelen dus werken we graag samen met afstudeerders (HBO en WO) om van hen weer nieuwe dingen te leren.

 

Het groeipad binnen ROPAX staat niet vast. Je komt te werken binnen een jonge organisatie die een steeds grotere groei doormaakt. Dit maakt dat er steeds nieuwe functies vrijkomen. Wie zich kan en wil ontwikkelen, krijgt hier dus altijd de kans voor. In welke richting dan ook. Eigen initiatief en ondernemerschap worden hierin zeer gewaardeerd.

SOLLICITATIEPROCEDURE

Het sollicitatieproces bij ROPAX. 1. Verzenden cv en sollicitatie. 2. telefonische kennismaking. 3. Gesprek op kantoor in Hedel. 4. Bespreken arbeidsvoorwaarden. 5. Je bent aangenomen.

WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA ?