VACATURE

Junior Mechanical Engineer

BUILDING THE FUTURE

Ben jij iemand die houdt van afwisselend werk en is geen technische uitdaging jou te gek? Wil jij graag werken in een startup waar je volop bezig bent met innovatie? En lijkt het je gaaf om de bouwsector klaar te maken voor de toekomst?
Dan ben je bij ROPAX aan het goede adres!

VACATURE JUNIOR MECHANICAL ENGINEER

Als Junior Mechanical Engineer bij ROPAX ben je verantwoordelijk voor het bedenken, ontwerpen, uitwerken en installeren van technische oplossingen die worden gebruikt in de machines van ROPAX.

Je werkt samen met de Software Engineers met het ontwerpen van de technische en functionele elementen. Dit doen jullie op basis van de projectrequirements. Voordat je begint met het bedenken van een oplossing, zorg je dat alle randvoorwaarden voor het ontwerp helder in kaart gebracht zijn. Je werkt je bedachte oplossingen uit tot een maakbaar ontwerp. Tot slot volgt de test- en reviewfase, altijd in samenwerking met de andere Engineers. Als de metselrobot naar behoren werkt, wordt deze geïnstalleerd bij de klant op de bouw.

Je werkt aan de hardware voor een metselrobot voor buiten op de bouwplaats en bent onderdeel van een multidisciplinair team waarmee je de machines bouwt en blijft ontwikkelen. Een project kan zowel op interne ontwikkelingen als op externe klanten gericht zijn.

WAT GA JE DOEN?

20%
Technische en functionele oplossingen bedenken
55%
Oplossingen prototypen
15%
Prototypes testen en verbeteren
10%
Intern overleg + overige werkzaamheden

WAT IS VEREIST?

WAT KRIJG JE?

Als je het leuk vindt om technische oplossingen te bedenken voor een volledig nieuwe machine en deze vervolgens zelf te bouwen, testen en verbeteren dan is dit een baan voor jou.

AGENDA

Ontwerp zonder titel (24)

Software Engineer

Erik van der Hoeven

Lunch is iedere dag samen met het iedereen die op die dag aanwezig is op kantoor. In de kantine is een goede lunch beschikbaar, maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een wandeling te maken

Het is belangrijk dat je goed documenteert wat je gedaan hebt en wanneer je dit gedaan hebt. Hier kunnen jij en je collega's dan later eventueel op terug vallen.

 

Tijdens onze daily stand-up bespreken we wat iedereen gaat doen die dag.

Iedere dinsdag doen we met het
programmeer
team een code review.
Zo houden we elkaar scherp.

3D modellen tekenen en technische tekeningen maken voor (sub)onderdelen van de metselrobot.

Soms bezoeken we de bouwplaats om nieuwe
updates te testen of om te leren van de praktijk.

Iedere vrijdagmiddag staat in het teken van het uitwerken en testen van nieuwe ideeën in onze werkplaats. Hierbij is het hele team aanwezig.

Uiteraard sluiten we de week gezellig af met een biertje en een bitterbal in de werkplaats.

 

Wekelijks komen jij en je projectteam bij elkaar om de stand van zaken te bespreken. denk hierbij aan de planning en de status van de software waaraan jij werkt.

 

WERKEN BIJ ROPAX

Werken bij ROPAX betekent werken in een startup waarin geen dag hetzelfde is. Iedere dag zijn wij volop bezig met innovatie.
De klanten die ROPAX dient zijn met name klanten uit de top 10 bouwbedrijven. Veel contact met mensen uit de bouw dus. 

ROPAX is een snelgroeiende start-up maar het compacte team bestaat nu nog uit 6 medewerkers. We willen een topproduct afleveren en doen er alles aan om dit voor elkaar te krijgen. We denken abstract, technisch en oplossingsgericht maar zijn bovenal een maakbedrijf. We werken samen met andere bedrijven die kennis en expertise hebben die wij nog missen. Daarnaast willen we blijven leren en ontwikkelen dus werken we graag samen met afstudeerders (HBO en WO) om van hen weer nieuwe dingen te leren.

 

Het groeipad binnen ROPAX staat niet vast. Je komt te werken binnen een jonge organisatie die een steeds grotere groei doormaakt. Dit maakt dat er steeds nieuwe functies vrijkomen. Wie zich kan en wil ontwikkelen, krijgt hier dus altijd de kans voor. In welke richting dan ook. Eigen initiatief en ondernemerschap worden hierin zeer gewaardeerd.

SOLLICITATIEPROCEDURE

Het sollicitatieproces bij ROPAX. 1. Verzenden cv en sollicitatie. 2. telefonische kennismaking. 3. Gesprek op kantoor in Hedel. 4. Bespreken arbeidsvoorwaarden. 5. Je bent aangenomen.

WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA ?