Metselrobot maakt het vak weer interessant – RTL Nieuws

Metselrobot maakt het vak weer interessant – RTL Nieuws

RTL Nieuws: Er is een groot tekort aan metselaars in Nederland. Jongeren willen het werk niet meer doen. Om huizen te kunnen blijven bouwen is daarom de metselrobot in opkomst. De metselaar kijkt vanaf de tablet mee.

Het is een prachtvak. “Het is gaaf als je uiteindelijk een muur metselt die jaren blijft staan.” Aldus Joeri die de opleiding tot metselaar volgt. Toch zijn er maar 15 leerlingmetselaars per jaar in plaats van de 75 waarvoor plek is en die nodig zijn om de regio te kunnen bedienen. Zo vertelt Leo Tuk.
De PAX metselrobot biedt een uitkomst. “Het is net gamen in het echt.” en het maakt het vak weer interessanter.

RTL nieuws - Metselrobot maakt het vak weer interessant

MEER NIEUWS EN BLOGS