BNR nieuwsradio interviewt de PAX metselrobot

BNR nieuwsradio interviewt de PAX metselrobot

Ropax heeft een wereldprimeur te pakken: onze PAX metselrobot heeft zijn eerste huis afgemetseld. Gisteren was de sleuteloverdracht daarvan. Om dit bijzondere moment te vieren, kwam BNR Nieuwsradio op bezoek bij de PAX metselrobot.

Kennismaking met de PAX metselrobot
“Voordat we denken dat het een mannetje is met een blikken hoofd, het is meer een doos met daarin een arm.” Aldus Martijn de Rijk van BNR.
Terwijl je de metselrobot hoort verplaatsen, mortel printen en stenen leggen legt Jeroen-Bas uit dat de PAX metselrobot de mortel nauwkeurig doseert en automatisch naar de juiste positie rijdt.

Toekomstgericht
“Door de metselrobot leer ik ook metselen. Ik kijk het van de robot af,” voegt operator Jop toe.  Het is een oplossing voor de toekomst, zoals Jeroen-Bas Menschaar (ROPAX) benadrukt: “We willen veel woningen maken terwijl er steeds minder metselaars zijn. Wij springen in dat gat.”  Bas Meerwijk vervolgt “Als metselaar leer ik hem de fijne kneepjes van het metselambacht.”. Het doel is om de PAX metselrobot te verfijnen, zodat deze nog efficiënter en veelzijdiger kan worden ingezet.

Beluister het volledige fragment op BNR Nieuwsradio voor een exclusief kijkje achter de schermen bij onze metselrobot:

 

MEER NIEUWS EN BLOGS