Robomix metselmortel voor PAX metselrobot

Robomix metselmortel voor PAX metselrobot

Inspelend op een tekort aan metselaars voor de beoogde 100.000 woningen per jaar, heeft Remix in samenspraak met ontwikkelaar Ropax een verpompbare metselmortel ontwikkeld voor de Pax metselrobot.

Voor het ontwikkelen van de Robomix metselmortel had Remix een aantal uitdagingen. Zo moet de mortel een lage pompweerstand hebben met minimale slijtage aan de pompdelen en dient de mortel een hoge ‘groene sterkte’ te hebben, in combinatie met een verlengde verwerkbaarheid. Een hoge groene sterkte houdt in dat de verse specie stabiel is en niet inzakt bij meerdere lagen op elkaar. Ook moet de mortel minimaal 60 minuten verwerkbaar zijn en ‘praktijkbestendig’, dus geschikt voor de gangbare metselstenen en voor alle jaargetijden.
De door Remix in eigen huis ontwikkelde Robomix metselmortel, is afgestemd en uitvoerig getest op de Pax metselrobot. Bijzonder is dat ook sterk zuigende metselstenen gedurende het gehele jaar, zonder voorbevochtiging, door de metselrobot kunnen worden verwerkt met een gegarandeerde hechtsterkte. Doordat de printkop de mortel zeer efficiënt doseert is het mortelverbruik 30 tot 50 procent lager dan bij een metselaar het geval zal zijn. Dat spaart niet alleen mortel, maar ook het milieu.
Na de bouwvak zullen de eerste Pax metselrobots in bedrijf worden gesteld.

ZIE ARTIKEL REMIX WEBSITE

MEER NIEUWS EN BLOGS