Aannemer: Meters maken met de PAX metselrobot

Aannemer: Meters maken met de PAX metselrobot

Binnenkort wordt het mogelijk om een robot in te zetten voor metselwerk.

Binnenkort wordt het mogelijk om een robot in te zetten voor metselwerk. Na de vakantie worden de eerste twee exemplaren met de naam PAX ingezet op de bouwplaats, vertelt directeur Jeroen-Bas Menschaar van ontwikkelaar ROPAX. “De echte testfase is nu ten einde, maar het testen stopt niet. Ballast Nedam is in het afgelopen jaar betrokken geweest bij de eindontwikkeling van de PAX en heeft de eerste twee productversies aangeschaft. Laudy Bouw & Ontwikkeling en Heddes Bouw & Ontwikkeling zullen deze metselrobots in de praktijk gaan brengen. Ze worden zowel op de bouwplaats als in de prefabricage ingezet.”

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL

MEER NIEUWS EN BLOGS