vacature

Software Engineer

WAT IS VEREIST?

WAT KRIJG JE?

WAT GA JE DOEN?

20%

Technische en functionele ontwerpen maken

55%

Ontwerpen programmeren

15%

Ontwerpen testen en installeren

10%

Intern overleg + overige werkzaamheden

VACATURE

Als Software Engineer bij ROPAX ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, programmeren en installeren van systemen die worden gebruikt in de machines van ROPAX.

Je werkt samen met de Mechanical Engineers met het ontwerpen van de technische en functionele elementen. Dit doen jullie op basis van de projectrequirements. Voordat je gaat programmeren, zorg je dat het conceptontwerp is getest en het definitieve ontwerp staat. Je schrijft alle software voor verschillende elementen van de metselrobot, waaronder de PLC.  Tot slot volgt de test- en reviewfase, altijd in samenwerking met de andere Engineers. Als de metselrobot naar behoren werkt, wordt deze geïnstalleerd bij de klant op de bouw. Hier ben je ook nauw bij betrokken.

Je werkt aan de software voor een metselrobot voor buiten op de bouwplaats en bent onderdeel van een multidisciplinair team waarmee je de machines bouwt en blijft ontwikkelen. Een project kan zowel op interne ontwikkelingen als op externe klanten gericht zijn.

Als het je trekt om als programmeur in een innovatieve startup te werken en je affiniteit hebt met de bouw, dan is dit zeker een baan voor jou.

AGENDA

Ontwerp zonder titel (25)

Software Engineer

Jelle Overtoom

Het is belangrijk dat je goed documenteert wat je gedaan hebt en wanneer je dit gedaan hebt. Hier kunnen jij en je collega's dan later eventueel op terug vallen.

Lunch is iedere dag samen met het iedereen die op die dag aanwezig is op kantoor. In de kantine is een goede lunch beschikbaar, maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een wandeling te maken.

Het komt tijdens het testen en evalueren wel eens naar boven dat er iets niet helemaal werkt zoals het bedoeld was. Het is in dat geval aan jou en je collega's om te achterhalen wat het probleem was en dit probleem op te lossen.

Wekelijks komen jij en je projectteam bij elkaar om de stand van zaken te bespreken. denk hierbij aan de planning en de status van de software waaraan jij werkt.

Iedere vrijdagmiddag staat in het teken van het uitwerken en testen van nieuwe ideeën in onze werkplaats. Hierbij is het hele team aanwezig.

Uiteraard sluiten we de week gezellig af met een biertje en een bitterbal in de werkplaats.

GROEIPAD

Het groeipad binnen ROPAX staat niet vast. Je komt te werken binnen een jonge organisatie die een steeds grotere groei doormaakt. Dit maakt dat er steeds nieuwe functies vrijkomen. Wie zich kan en wil ontwikkelen, krijgt hier dus altijd de kans voor. In welke richting dan ook. Eigen initiatief en ondernemerschap worden hierin zeer gewaardeerd.

WERKEN BIJ ROPAX

Werken bij ROPAX betekent werken in een startup waarin geen dag hetzelfde is. Iedere dag zijn wij volop bezig met innovatie, met als doel de bouwsector voor altijd te veranderen middels robotisering.

De klanten die ROPAX dient zijn met name klanten uit de top 10 bouwbedrijven. Veel contact met mensen uit de bouw dus.

SOLLICITATIEPROCEDURE

Komen werken bij ROPAX?

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan profielen en cv's die toch ongevraagd worden toegezonden, kunnen geen rechten of verplichtingen worden ontleend, en beschouwen wij daarom als niet verzonden.